כמה מילים עלי

שלום לכולן\ם, שמי ליאור ישראל בן הזוג של מירב ואבא מאושר של רותם ואורי.

בנוסף אני גם ארכיטקט תוכנה פשוט עם הרבה עיסוקים בעולם היזמות , תוכנה ובעצם בתחומים נוספים אשר יכולים לעזור לא.נשים.

מה חדש? הסטורי שלי

איזה כייייף, סיימתי לעלות את הפוסטים (שעומדים במבחן הזמן כמו שהם פחות או יותר).

מה יהיה בעתיד? את זה אני אתן לכן.ם לגלות בזמן הקרוב :-9
בכל נקרה מוזמנות ומוזמנים לעקוב אחרי בTwitter שם כל פוסט חדש יקבל Twittet

פוסטים אחרונים

בואו נשמור על קשר

מבטיח שלא להטריד

AndAndAnd

היו שלום ותודה על הדגים
זמן קריאה: 7 דקות

האם את או אתה א.נשי ה או/או/או או א.נשי ה גם|גם|גם

הפוסט הזה מתחיל לפני 4 שנים או בעצם לפני 8 שנים

הפוסט האחרון שכתבתי בבלוג נכתב לפני לא מזמן

זה לא אומר שבזמן הזה לא עסקתי ביצירה ובהתפתחות עצמית, זה לא אומר שלא הסתכלתי לאחור בקדימה באופן שוטף. 

כנראה שהאנרגיות שלי היו במקום אחר, וכמו הרבה דברים שאני עושה בחיים זה לא טוב או רע. זה גם וגם וגם.

בפוסט זה לא יהיה תיאור של המסע היזמי שלי שהתחיל עם חברים לפני 8 שנים, מסע שהביא לעולם את frenziQ .

פוסט זה יעסוק במסע שלי/שלנו (מי שקורא.ת יודע.ת) במיזם שנקרא X-Labs.

אבל לפני, אזהרת קריאה. במסע של להיות יזם אין דרך אחת נכונה או לא נכונה, אני מניח שברגעים אלו ללא מעט אנשים עוברת המחשבה בראש על השטות במשפט האחרון.

אבל היתרון בבלוג אישי, שהוא אישי. ולכן בפוסט זה מובאת דעתי האישית והצנועה בלבד.

על מנת שהמשפט בתחילת הפיסקה יהיה יותר ברור, אתן דוגמא אחת. הרבה פעמים אומרים למי שיוצאת או יוצא למסע היזמות שצריך לקפוץ למים ולהפסיק לעשות כל דבר אחר….. שוב דעתי האישית, זו דרך אחת , ישנם עוד מספר דרכים לצעוד במסע היזמות.

ואם נהיה מדוייקים, זה נכון גם למסע מקצועי אחר שאדם/אשה עוברים בחיים.

אפשר להיות גם|גם|גם אפשר להיות גם ארכיטקט (פשוט) גם איש מוצר גם יזם וגם מנכ"ל. וכן לרגעים צריך להיות או/או/או

כנראה שרוב הא.נשים מעדיפים להיות או/או/או וזה מאוד הגיוני. אבל מניח שהיזמים בנפשם (את או אתה יודעים למי אני מתכוון) הם אנשי ה גם|גם|גם.

אז שלום קוראים לי ליאור בן זוגה של מירב (עוד רגע כבר 30 שנה) אבא של רותם ואורי. ארכיטקט תוכנה פשוט שהפך להיום יזם שותף ב frenziQ ה CVO (Chief Visionary Officer) של שטראוס אסטרטגיה ו Head of X-Labs יחידת היזמות והחדשנות של שטראוס.

לשטראוס אסטרטגיה הצטרפתי בשנת 2016 בהתחלה בתור ארכיטקט שמוביל גם שינויים מבוססי Agile ו DevOps לאחר מכן הקמה והובלה של תחום הפיתוח והארכיטקטורה והשנת 2019 ה CTO של החברה.

למי שלא מכיר אנחנו בשטראוס מתפתחים ומשתפרים על מנת לייצר ערך יחודי ללקוחות הפירמה. ואכן ממש לפני 4 שנים במסגרת תפקידי כ CTO נפגשנו באחד מהבניינים באזור עזריאלי בקומה 50 (או משהו כזה) והצגתי לסיון אבנר ואייל רעיון עסקי, את הרעיון הצגתי על בסיס Lean canvas. בבסיס הרעיון לתת למנהלות ולמנהלים הבכירים בארגונים שאנחנו עובדים איתם כלים מעשיים מעולם חברות המוצר ו סטארטאפים. מתוך תפיסה של לתת חכות ולא דגים.

ללוח קראתי X-Labs והוא ריכז את החוויות האישיות שלי וכמובן תחושה של מה קורה בעולם.

היום במבט מהיר קדימה אפשר להסביר (עברו 4 שנים שכל הזמן הזמן מסביר על הקסם הזה) מה זה X-Labs ב 30 שניות.

אלו 30 השניות שלנו

—————-

אנחנו מעניקים כלים פרקטיים מעולם היזמות והחדשנות

עבור C-Level שמתקשים להוביל תהליכי יזמות בתוך הארגון על ידי יצירת סביבה מאפשרת לפיתוח שרירים מתאימים בדומה לחדר כושר וכל זאת ב 14 שבועות

ולא פחות חשוב נוצרת רשת מקצועית ייחודית

בוגרות ובוגרי התוכנית ישלבו את המיינדסט היזמי והפרקטיקות בעשיה היומיומית שלהם.

————-

לפני 4 שנים יצאנו לדרך, מהרגע הראשון השתדלנו לחשוב כמו Lean startup.
את X-Labs גידלנו בצורת Bootstrap , כלומר ללא השקעה חיצונית.

ספטמבר 2019 יצאנו לדרך

אבן דרך ראשונה – הכנת one pager שאותה אבנר שלח ללקוחות הוותיקים שלנו (הגופים המובילים בישראל). די מהר קיבלנו תגובות חיוביות, זה מעניין תשלחו לנו בבקשה יותר פרטים.

אבן דרך שניה – היה ברור שאי אפשר לקחת מנהלים בכירים ל 90 יום מחוץ לעבודה. לכן התוכנית נבנתה על בסיס מפגש יומי פעם בשבועיים. משם הבניית התהליך כולל המומחות והמומחים שילוו את התוכנית, בכל תוכנית יש כ 12 אנשי מקצוע מלווים. בנוסף צוות מתכלל ולא פחות חשוב שותף עסקי. 

אבן הדרך השלישית היה סיום תהליך הרישום שבסוף הייתה לנו נבחרת מדהימה של 18 מנהלות ומנהלים מרחבי התעשייה בישראל.

המפגש הראשון נערך בפברואר 2020, כן לפני הקורונה. והמפגש השני שבעצם היה יומיים של offsite במקום קסום שנקרא Dream Island נערך ממש בתחילת מרץ (הקורנה דפקה חזק על הדלת) ואז יצאנו כמו בערך כל העולם לבידוד. זה לא עצר אותנו יחד עם המנהלות ומנהלים שהיו חלק מהתוכנית (אז עוד קראתי לזה קורס) למדנו להיות יזמים מרחוק וכמובן בצורה היברידית באירוע סיום שעבר על גבי Teams ושודר גם ב facebook live בחודש יולי 2020.

לפני שאמשיך, לא המצאנו שום דבר. אנחנו משתמשים בכלים ומתודות ידועות מעולם היזמות , חדשנות וניהול מוצר. מה שעשינו זה לקחת את הכלים ולתאים לגופים ארגונים שיש להם אין סוף יתרונות.

מאז X-Labs זה כבר לא קורס, אלה תוכנית שיודעת להגיע במספר דרכים.

לאחר המחזור הראשון חזרנו ללוח ה Lean canvas והסתכלנו קדימה.

היה לכולנו ברור שאם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים.

הבנו שיש כאן משהו אחר ולכן צריך לעשות זאת אחרת. 

היה לי באופן אישי ברור שכנראה הנבטה של X-Labs מעבר לקורס תגרור השלכות על דברים אחרים שאני עושה. 

ולאחר כל זאת עם הבנה מה המחיר שכל אחד מאיתנו ישלם המשכנו את המסע. מסע שבו אני ה CEO.

טיפה מספרים

300+ מנהלות ומנהלים לקחו חלק באחת מתוכניות X-Labs 

60+ חברות וגופים מובילים בישראל שלחו משתתפים או ביצעו את התוכנית בתוך הארגון

25+ תוכניות בוצעו 

30+ מנטוריות ומנטורים שהובילו את התוכניות השונות, מעל 10 שהשם שלהם.ן מתחיל ב ׳א׳

שותפות אמיצה עם מיקרוסופט ישראל וגוגל קלאוד ישראל, כל אחד הייתה שותפה לתוכניות ה PUB שביצענו ועוד הרבה פעילויות נוספות

היום אנחנו מעבר ל MVP  ולמען האמת גם פגשנו את השוק ב PMF הראשון שלנו (יש לנו עוד הרבה להשתפר ועוד שווקים נוספים לפגוש)

אז קבלו מספר תובנות מדעתי הפשוטה והצנועה למה X-Labs נמצאת במקום בסוף 2023.

גם אני נמצא במקום אחר, מקום שבו הרבה יותר קל (והייתי אומר זאת כבר בעבר) להגיד שאני איש של גם|גם|גם.

תמיד תמיד לזכור את ה WHY

לכל חברה יש mission statement אבל השאלה אם לכל חברה יש את ה WHY, מצטרף קישור שירחיב על ההבדל https://www.linkedin.com/pulse/why-having-important-todays-world-rozemarijn-van-der-post/

אני מצאתי שכל חברה בריאה יש WHY שבעצם נמצא ב DNA שלה ועובר כחוט השני בכל היבט שהוא.
בשנים האחרונות לאחר התבוננות עצמית הבנתי מה ה WHY שלי. הסתכלות על המסע המקצועי שעברתי הציפה לי את הWHY שלי , מי שרוצה לשמוע מוזמן לקפה (או ארוחת צהרים/ערב)

ולנו ב X-Labs ברור שה WHY הוא – חיזוק שריר החדשנות והיזמות של מובילות ומובילים 

 

צוות 

עצרו, זו לא קלישאה. לדעת לבנות את הצוות הנכון למשימה הנכונה ולאורך זמן זה אחד המפתחות להצלחה. כמובן שהתבססות על כח האדם יוצא הדופן של שטראוס אסטרטגיה הפכה את האתגר ליותר קל, אבל עדין אתגר מורכב. כל תוכנית מורכבת מספר לא קטן של מנטורים ומנטורים עם תחומי אחריות שונים ומשיקים שעובדים ביחד לפני במהלך ואחרי כל מפגש.
אחד מהדברים המיוחדים בצוות שאף אחת או אחד לא דומה לשני ומצד שני לכולם יש את האש הפנימית שקשורה ל WHY. האש הזו יחד עם הפקדת האגו מחוץ לתוכנית יוצרת את ה unfair advantage של X-labs. 

אני אגלה לכם סוד, הצוות הזה כולל גם א.נשים מהצד של הלקוח שמביאים את אותה אש והם חלק אינטגרלי מצוות המנטורים והמנטוריות של התוכנית.

וכמו בכל קבוצת ספורט מקצוענית, יש לנו צוות מתכלל שגם הוא עובד ביחד ומתבסס על אותו WHY וגורם לדברים להיראות כאילו הכל מאוד קל  או כמו שאומרים…. קלס באפס מאמץ.

ואיפה אני משתלב? כמו רבים בתוכנית אני גם|גם|גם אני מנכ״ל X-Labs וגם מאמן הנבחרת בתוכניות שונות וגם מנטור עסקי/טכנולוגי וגם מוביל נושאים רוחביים. 

ואל תחשבו שרק אני גם|גם|גם לא מעט מאנשים בתוכנית חובשים מספר כובעים ולא פעם אפילו עושים קפיצה פרעושית.

שגרות עבודה וחוסר זחיחות

בתור בוגר האוניברסיטה הפתוחה ועוד לפני זה המערך הטכני של חיל האוויר היה ברור לי ששגרות עבודה זה נושא מהותי בכל מיזם שאני מוביל.
האתגר שלנו ב X-Labs זה לייצר את השגרות הנכונות ושיהיו רזות, ואנחנו (כן הצוות המדהים שעובד איתי) כל הזמן משתדלים לשפר. חשוב לציין שזה לא הופך אותנו לשאננים או זחוחים (למעט פעם אחת שוויתרנו על שגרה, זה ישר הופיע לנו מול הפנים). כנראה בלי דוגמאות זה יהיה בגובה 30 אלף רגל.

לפני כל יום סדנא שקורה ב X-Labs, ויש כאלו בין 3 ל 12 אנחנו מקיימים פגישת הכנה. בהתחלה הפגישה הייתה בת שעה ולאחר זמן מה הבנו שאפשר לקיים או בקבועי זמן של 45 דק׳.

לאחר כל סוף יום סדנא (ולפעמים אפילו באמצע) אנחנו מבצעים פגישת סנכרון שמטרתה להבין מה העבד טוב, מה צריך לדייק ואיך מתקדמים קדימה (כן כן דומו לרטרוספקטיבה מעולם ה Agile)

כל סטארטאפ טוב צריך בורד , וגם הבורד צריך שיהיו לו שגרות. הבורד של X-Labs כולל את מנכלית שטראוס אסטרטגיה (סמדר) שני היו״רים המשותפים (סיון ואבנר) ואותי. מהיום הראשון ההתייחסות לפגישת בורד הייתה הכי מקצועית ורצינית , המטרה לא הייתה לצאת מידי חובה, המטרה הייתה לייצר הסתכלות קדימה ואחורה. עכשיו תשלו למה צריך את זה? אתם כל הזמן נפגשים . ואני אשיב שגרה כזו של פגישת בורד חשובה כי היא מאפשרת להרים את הראש מהשוטף ולעשות דברים טיפה אחרת.

אלו 3 דוגמאות מתוך שגרות שיש לנו ב X-Labs ואני מדגיש… כל פעם שמוותרים זה חוזר כמו בומרנג

להיצמד לתוכנית אינטנסיבית אבל לשנות לפי הצורך

לפני כל תחילת תוכנית מתקיימת שיחת הכנה עם המשתתפות והמשתתפים שבה מסבירים על התוכנית שהיא בעצם מסע יזמי. העיקרון שהמפגשים היומיים הם ימים שבהם פושטים את החליפה היום יומית ולובשים את חליפת היזמות והיזמים. 

עבודה ביחד ולא לפחד ליפול

יש לא מעט דברים שאפשר לעשות לבד, אפילו לפעמים זה יותר קל. מניסיון זה ברוב המקרים לא נכון וברוב המקרים פחות כייף.

הקסם של לעבוד ביחד ולא לפחד ליפול כי תמיד אחד מהחברה ידע להרים זה אחד מאבני הבניין שלנו. בצורה כזו מעוד קל לנסות דברים חדשים כמו שאומרים אצלנו מקסימום נצליח

שיפור מתמיד

אחד מהסרטים שאני הכי אוהב נקרא מבצע סבתא ויש שם משפט אלמותי , מתחילים הכי מהר שאפשר ולאט לאט מגבירים את הקצב. אני תמיד לוקח את זה לנקודה של שיפור מתמיד. היכולת לעשות דברים טוב ואפילו מעולה אבל עדין להסתכל לא מהכיוון של ביקורת אל מהפריזמה של שאפשר קצת יותר טוב. וכן אפשר גם רזה ואפשר גם מקצועי וגם בכייף

תוצר עובד ומגע עם משתמשים

בשלב מסויים בתוכניות אני מראה למשתתפות ומשתתפים תמונה של אדם עומד מחבק נמר עומד. בשבילי זה הזיקוק של לגעת במשתמשים. כלומר לבדוק את הנחות העבודה כמה שיותר מהר מתוך הבנה שמדובר נכון של המשתמשים יצור את המוצר המדוייק ביותר. ואם מדברים על מוצר אז שיעבוד אפילו ברמת MVP, כן גם אם זה אומר שהצוות לא יהיה הכי גאה, אבל המוצר יעבוד

להרחיב את אזור הנוחות

אני תמיד אומר שאנחנו לא יוצאים מאזור הנוחות אנחנו מרחיבים אותו. אפשר גם להיות מומחה בתחום (את יודעת על מי אני מדבר) וגם להפוך להיות מנטורית עסקית. אפשר גם להוביל תוכנית וגם להיות מנטור ואפשר גם להיות מנטור טכנולוגי וגם מנטור עסקי. הקסם הוא להבין שאפשר גם|גם|גם

לבטוח בתהליך ולהנות מהדרך

איך אומרים אצלנו, trust the process . זה תמיד נכון לפעמים באמצע הדרך קשה לראות את הסוף. אבל לנו המנטורים שסומכים על התהליך ולא פחות סומכים על הצוות ברור שלעבוד לפי התהליך מוביל לזיקוק הנכון. האמונה בתהליך תוך כדי הנאה מהדרך הופכת כל תוכנית שהוא רכבת הרים לחוויה מדהימה שכל פעם שמסתיימת אנחנו רוצים עוד פעם

כיום אנחנו יודעים להתאים חליפה ללקוח המבוססת על 4 סוגי תוכניות

1- תוכנית הדגל – X-Labs PUB

2- התוכנית המובילה – X-Labs in a BOX

3- תוכנית הסיירת – X-Labs OSprint

4- תוכנית ההשראה – X-Labs IdeaShape

אז אם המבט לעתיד, אנחנו רוצים להיות שם. 

איפה זה שם? שם זה להרחיב את השפעה של הWHY של X-Labs בתעשייה בישראל ואולי אפילו בחו״ל

  • אנחנו נמשיך עם אסטרטגית הגדילה הנוכחית
  • נוסיף מובילת מכירות לצוות הליבה
  • נמשיך להרחיב את צוות המנטוריות והמנטורים
  • נרחיב את ההסתכלות על פעילות בחו״ל בעיקר באירופה וארצות הברית

בניגוד לשאר הפרוט בפוסט זה, את הנקודות האלו נשאיר ברמה כזו, כמובן שזמין לשיחה עם כל מי שרוצה.

שתפו את הכתבה

דילוג לתוכן